Az akadálymentes honlap
Domony 
Polgármesteri Hivatal
komplex akadálymentesítése
projekt keretében készült
a Közép-magyarországi
Operatív Program
KMOP-2009-4.5.3. 
kódszámú, az 
„Egyenlő esélyű hozzáférés
a közszolgáltatásokhoz”
című pályázata támogatásával.


Az akadálymentes honlap
Domony 
Polgármesteri Hivatal
komplex akadálymentesítése
projekt keretében készült
a Közép-magyarországi
Operatív Program
KMOP-2009-4.5.3. 
kódszámú, az 
„Egyenlő esélyű hozzáférés
a közszolgáltatásokhoz”
című pályázata támogatásával.
Üdvözöljük honlapunkon!Domony község és Domonyvölgy településrész, Magyarország központi részén, Budapesttől keletre, Aszód és Gödöllő között, az M3-as autópálya és a 3-as főút nyugati oldalán, a Galga és az Egres patak mentén helyezkedik el. 

Könnyen elérhetőek vagyunk a VOLÁN buszjárataival, továbbá a Budapest-Hatvan vasútvonalon is, a fővárosból egy órán belül tömegközlekedéssel is bármikor eljuthat hozzánk.
Területén egykor Árpád-kori földvár volt. A XVI. század első feléig a Domonyi-család birtokolta. A török megszállás idején, a tizenöt éves háborúban elpusztult. 1695-96-ban telepítettek ide evangélikus szlovákokat és ekkor költöztek be újra katolikus magyarok is.

A falu főutcáját szinte eltorlaszolja a kereszt alaprajzú evangélikus templom. Az 1777-ben felszentelt templomhoz csak 1810-ben épült torony, amelyet 1848-ban magasítottak. Az oltárképen Raffaello Transzfiguráció című alkotásának másolata látható. Az angyalszobrokkal díszített szószék késő barokk stílusú. Az 1820-ban épített klasszicista stílusú Domonyi-kúria ma szociális otthon, az 1830 körül emelt Both-Baghy-kúria jelenleg a polgármesteri hivatalnak ad helyet. Az Ónody-kúria XVIII. század végi későbarokk épületében ma önkormányzati lakások vannak.


Híres szülötteink, lakóink:
-Aszódi házasságkötésük után egy ideig itt éltek Petőfi Sándor szülei. Emléktemetőnkben nyugszik Petrovics Tamás, Petőfi apai nagyapja.
-Koren István botanikus és tanár 1805. december 5-én itt született. Ö volt Petőfi Sándor aszódi diákéveinek szigorú, de tisztelt és szeretett mestere.
-Huszárik Zoltán (1931-1981) a magyar és az egyetemes filmművészet óriása, a "hetedik művészet" poétája, a Krúdy Gyula novelláiból celluloidra álmodott Szindbád c. film alkotója, posztumusz Kossuth-díjas filmrendező és grafikus itt született. Sírja a település evangélikus temetőjében található. A művelődési ház 2013 októberében felvette nevét és egy bronz mellszobrot helyeztek el az épület előtt, mely Monori Sebestyén alkotása.A község közigazgatási területéhez tartozik Domonyvölgy településrész. Több mesterséges tó mellett hangulatos üdülőövezet van kialakulóban, ahol minden pihenni vágyó megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást.Községünkben, napjainkban több lovas vállalkozás telepedett meg, többek közt nálunk található meg a Lázár fogathajtó fivérek vállalkozása, a Lázár Lovaspark, mely mára a világ minden tájáról várja a kikapcsolódni vágyókat.
Reméljük kedvet kapott és ellátogat mihozzánk! 

Tantó Viktor 
polgármester